Satokausi ja lajikkeet

Kasvutunneleiden avulla pystymme jatkamaan satokautta alkukesästä loppusyksyyn. Tuoretta kotimaista mansikkaa on siis saatavilla entistä pidempään. Satokausitavoite kaudelle 2020 on juhannusviikolta syyskuun loppupuolelle.


Malling Centenary -lajikkeen mansikat ovat maukkaita, kauniin muotoisia ja värisiä, suuria ja kestäviä. Erinomaisia tuoreena nautittavaksi tai koristeluun.
Magnum on ensimmäistä kertaa valikoimassamme kaudella 2020 kausihuoneissa. Valitsimme sen kasvatettavaksi lajikkeeksi erityisesti makunsa vuoksi.
Sonata-lajike tuottaa makeita, kirkkaanpunaisia ja kiiltäväpintaisia marjoja. Se on päälajike kausihuoneissamme.
Honeoye kypsyy avomaan pelloillamme ensimmäisenä, ja on avomaalla päälajikkeemme. Marjat ovat kiinteitä ja raikkaan makuisia.
Polka on Suomen suosituin avomaan mansikka. Maku on erittäin makea. Soveltuu hyvin pakastamiseen.
Rumba on toinen avomaan varhaislajikkeemme. Marjat ovat suuria, kiiltäväpintaisia ja lempeän makuisia. Kaudella 2020 kasvatamme Rumbaa ensimmäisen kerran myös kausihuoneissa. Kuten Malling Centenary, myös Rumba on oivallinen lajike tuoreena nautittavaksi esimerkiksi puuron tai jogurtin päällä, salaateissa tai leivonnaisten koristelussa.
Allegro on aikainen lajike, joka on aromikas, makea, kauniin muotoinen ja kestävä.
Malwina kypsyy avomaalla viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä! Kypsät marjat ovat erittäin tummanpunaisia, ja maku on erittäin aromikas, maukas ja makea.

Eri lajikkeiden käyttövinkit perustuvat lajikkeen ominaisuuksiin. Pääsääntöisesti pehmeämmät lajikkeet soveltuvat paremmin pakastamiseen ja kiinteämmät tuoreena tarjottavaksi tai koristeluun, sillä ne pitävät muotonsa ja säilyvät pidempään tuoreena hyvälaatuisena kiinteämmän pintansa ansiosta. Kasvatusolosuhteiden (sadesuoja, ravinteiden täsmäannostelu) vuoksi kausihuoneissa kasvatetut mansikat ovat lähtökohtaisesti kiinteämpiä kuin avomaalla kasvatetut.

Vinkeistä huolimatta kaikkia mansikoita voi vapaasti pakastaa tai nauttia tuoreena parhaaksi katsomallaan tavalla <3