Satokausi ja lajikkeet
Kasvihuone- ja kasvutunnelituotannon avulla pystymme jatkamaan mansikan satokautta
alkukesästä loppusyksyyn. Tuoretta kotimaista mansikkaa on siis saatavilla
entistä pidempään. Satokausitavoite kaudelle 2023 on toukokuulta syyskuun
loppupuolelle.
Eri lajikkeiden käyttövinkit perustuvat lajikkeen ominaisuuksiin. Pääsääntöisesti pehmeämmät lajikkeet soveltuvat paremmin pakastamiseen ja kiinteämmät tuoreena tarjottavaksi tai koristeluun, sillä ne pitävät muotonsa ja säilyvät pidempään tuoreena hyvälaatuisena kiinteämmän pintansa ansiosta. Kasvatusolosuhteiden (sadesuoja, ravinteiden täsmäannostelu) vuoksi kausihuoneissa kasvatetut mansikat ovat yleensä kiinteämpiä kuin avomaalla kasvatetut.
Vinkeistä huolimatta kaikkia marjoja voi vapaasti pakastaa tai nauttia tuoreena parhaaksi katsomallaan tavalla <3
Magnum
Magnum tuottaa suuria ja erinomaisen maukkaita mansikoita. Magnumin makeus on saanut asiakkailtamme paljon kehuja, eikä suotta.
Sonata
Sonata-lajike tuottaa makeita, kirkkaanpunaisia ja
kiiltäväpintaisia marjoja. Se on päälajike kausihuoneissamme.
Malling Centenary
Tämän lajikkeen mansikat ovat maukkaita, kauniin muotoisia ja värisiä, suuria ja kestäviä. Erinomaisia tuoreena nautittavaksi tai koristeluun.
Flair
Flair-lajikkeen mansikat ovat aromikkaita, kirkkaanpunaisia ja
kiiltäväpintaisia.
Honeoye
kypsyy avomaan pelloillamme ensimmäisenä, ja on avomaalla päälajikkeemme. Marjat ovat kiinteitä ja raikkaan makuisia.
Allegro
Allegro on aikainen lajike, joka on aromikas, makea, kauniin muotoinen ja kiinteä.
Favori
Favori on jatkuvasatoinen lajike, joka tuottaa heleänpunaisia ja kiinteitä marjoja metsämansikkaisella aromilla.
Glen ample
Kaudella 2023 valikoimissamme on ensi kertaa myös vadelmaa, kun istutamme Glen ample -lajiketta tunneleihin! Glen ample -lajikkeen vadelmat ovat suuria, kirkkaanpunaisia, makeita ja kiinteitä.
Mikael
Mustaherukkalajikkeeksi olemme valinneet Mikaelin. Se tuottaa suuria, makeita ja aromikkaita marjoja, jotka sopivat hyvin tuorekäyttöön. Satokausi ajoittuu elokuulle.