Satokausi ja lajikkeet

Kasvutunneleiden avulla pystymme jatkamaan mansikan satokautta alkukesästä loppusyksyyn. Tuoretta kotimaista mansikkaa on siis saatavilla entistä pidempään. Satokausitavoite kaudelle 2021 on juhannusviikolta syyskuun loppupuolelle. Syksyllä 2019 istutetut mustaherukat alkavat tuottaa ensimmäisiä marjoja kaudella 2021, joten tuoremyyntiin on tulossa myös mustaherukkaa.

Eri lajikkeiden käyttövinkit perustuvat lajikkeen ominaisuuksiin. Pääsääntöisesti pehmeämmät lajikkeet soveltuvat paremmin pakastamiseen ja kiinteämmät tuoreena tarjottavaksi tai koristeluun, sillä ne pitävät muotonsa ja säilyvät pidempään tuoreena hyvälaatuisena kiinteämmän pintansa ansiosta. Kasvatusolosuhteiden (sadesuoja, ravinteiden täsmäannostelu) vuoksi kausihuoneissa kasvatetut mansikat ovat yleensä kiinteämpiä kuin avomaalla kasvatetut.

Vinkeistä huolimatta kaikkia marjoja voi vapaasti pakastaa tai nauttia tuoreena parhaaksi katsomallaan tavalla <3

Magnum

Magnum tuottaa suuria ja erinomaisen maukkaita mansikoita. Magnumin makeus on saanut asiakkailtamme paljon kehuja, eikä suotta.

Sonsation

Sonsation-lajike on tilallamme ensimmäistä kertaa viljelyssä kaudella 2021. Valitsimme lajikkeen kasvatettavaksi, sillä olemme kuulleet kehuja marjojen mausta ja mehukkuudesta.

Malling Centenary

Tämän lajikkeen mansikat ovat maukkaita, kauniin muotoisia ja värisiä, suuria ja kestäviä. Erinomaisia tuoreena nautittavaksi tai koristeluun.

Sonata

Sonata-lajike tuottaa makeita, kirkkaanpunaisia ja kiiltäväpintaisia marjoja. Se on päälajike kausihuoneissamme.

Honeoye

kypsyy avomaan pelloillamme ensimmäisenä, ja on avomaalla päälajikkeemme. Marjat ovat kiinteitä ja raikkaan makuisia.

Polka

Polka on ehkäpä Suomen tunnetuin avomaan mansikkalajike. Maku on aromaattinen ja makea. Soveltuu hyvin pakastamiseen.

Allegro

Allegro on aikainen lajike, joka on aromikas, makea, kauniin muotoinen ja kiinteä.

Malwina

Malwina kypsyy avomaalla viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä! Kypsät marjat ovat tummanpunaisia, ja maku on erittäin aromikas.

Mikael

Mustaherukkalajikkeeksi olemme valinneet Mikaelin. Se tuottaa suuria, makeita ja aromikkaita marjoja, jotka sopivat hyvin tuorekäyttöön. Satokausi ajoittuu elokuulle.